вторник, 26 апреля 2016 г.

ЯК ЖИТОМИРСЬКИЙ ГУБЕРНАТОР НАПЛЮВАВ НА ПАМ’ЯТЬ МАЙДАНУ ТА НЕБЕСНОЇ СОТНІ, або пивний паб у будівлі ОДА: житомирські корупційні реалії


Чи можете ви собі уявити, щоб у Київській обласній державній адміністрації, розмістився пивний паб, наприклад, з назвою «Майдан»? Таке може видатися просто гарним жартом. Адже це ж комунальна будівля, до того ж там працюють державні службовці. Проте є в Україні місто Житомир, в якому керівники обласної держадміністрації вважають, що подібний розважальний заклад може розташовуватися в їхній будівлі. Більшості українців у це буде важко повірити, проте житомирянам паб «Майдан Корольова №1» у будівлі ОДА добре відомий.


Здавати в оренду комунальну власність – законодавчо не заборонено. Рішення про те, кому і за яку суму надавати приміщення, приймає орган, у чиїй власності воно перебуває. У випадку з приміщенням за адресою майдан Корольова, 1 власником виступає Житомирська ОДА. Тобто саме обласні депутати надають згоду на право оренди цього напівпідвального приміщення. Чи-то більшість депутатів є палкими прихильниками хмільного напою, чи-то за те, щоб у депутатській будівлі розмістити паб хтось «поклопотав» - достеменно невідомо.

Передісторія появи цього закладу з популярною назвою «Майдан» виникла ще у 2013 році. До цього моменту у цьому приміщенні розташовувалася комунальна їдальня. І це дуже поширена практика, адже у багатьох приміщеннях державної влади є подібні заклади. Проте, восени 2013 року депутати облради проголосували за припинення діяльності комунальної їдальні «Світанок» начебто через незадовільну фінансово-господарську діяльність. До слова, підвищити ту саму фінансово-господарську діяльність можна було просто змінивши персонал, який би і готував більш якісно, і рівня обслуговування дотримувався. Як би там не було, але приміщення здали в оренду ФОП Башмакова І.А. І якщо ви думаєте, що таким нехитрим способом облрада думала збагатитися – то це не так. Сума оренди за приміщення у 838,2 кв. м. складає усього 13 гривень за метр. Більше того, навіть цих копійок влада не отримає, оскільки кошти, вкладені у модернізацію, орендар попросила включити в рахунок за оренду. Тобто може виникнути ситуація, якщо орендар «намалює» занадто високу суму за ремонт, то влада ще й залишиться винною йому.

Цікаво, що одразу після того, як закрилася комунальна їдальня, там з’явився не нинішній паб «Майдан», а бар з незрозумілою назвою. І тільки минулого року, коли слово «майдан» набуло більш емоційного значення, там з’явилася пивна з красномовною вивіскою.

В цьому контексті варто згадати, що нинішнім головою Житомирської ОДА є такий собі Сергій Машковський. Враховуючи те, що він 6 років навчався у Лондоні, можна припустили, що саме він міг бути ініціатором розміщення пабу у будівлі адміністрації, адже за кордоном в нього могла з’явитися звичка «хильнути пивця». І от, щоб далеко від роботи не ходити, чому б не розмістити пивну прямо на робочому місті. До того ж Машковський є палким шанувальником футболу. Ну а який же футбол без келиха пінного пивця.

От тільки з патріотичною назвою молодий очільник області переборщив, адже він не просто не є активним учасником українських революцій, він ще й є відвертим «ватніком».

 

 

Так, на його сторінці в «Одноклассниках» розміщені георгіївські стрічки. Не кажучи вже не про те, що ця соціальна мережа є притулком суцільних «любителів Путіна». До речі, коли українці відстоювали правду на Помаранчевій революції, пан Машковський прохолоджувався у Лондоні.


Абсурдність розміщення пабу у будівлі державної структури доводити не потрібно. Адже відвідувачі подібних закладів виходять з них зазвичай під добрячою мухою та не зовсім контролюючи себе. Чи не замислювався Сергій Машковський, коли не висловив заперечень у розміщенні такого закладу в ОДА, про те, що можливо комусь з таких відвідувачів закортить «побушувати» і наприклад розбити вікна чиновницьких кабінетів? Або взагалі обмалювати будівлю непристойними графіті?

В нас є погана новина для тих, хто вважає, що Машковський не має жодного відношення до появи пабу у комунальному приміщенні. Як вдалося з’ясувати, у будівлі компанії, яку раніше очолював Сергій Олександрович, орендує приміщення Житомирське МРЕО. Чи не видається дивним, що державна структура повинна платити гроші за оренду приміщення приватній структурі, і при цьому приміщення комунальної власності здається в оренду під бар? Справа в тім, що МРЕО, вочевидь, платить немаленькі кошти компанії Машковського, тоді як у випадку з розміщенням на безоплатній основі – губернатору б не вдавалося збагачуватися щороку. Ходять чутки, що для того, аби МРЕО розмістилося саме у Сергія Машковського в автосалоні, були заплачені немаленькі кошти. Виходить, що вихований на європейських традиціях губернатор зовсім не відмовився від використання «сірих» схем ведення діяльності.

До речі, про «сірі» схеми. Влітку минулого року Служба автомобільних доріг у Житомирській області визначилась з переможцем на обслуговування та ремонт власних автівок. Їм став, хто б ви думали, компанія «Полісся моторс груп», яку очолював Сергій Машковський з квітня 2013 року. Якщо ви вважаєте, що це просто збіг – то це не так.

Єдиним конкурентом у цьому конкурсі був ФОП Яворський В.В.  Саме Володимир Яворський у відкритому реєстрі фізичних осіб-підприємців значиться, як співзасновник ТОВ «Форвард авто груп». Другим співзасновником цієї компанії виступає Степуренко Тетяна Василівна, яка в цей же час є керівником вже згаданого «Полісся моторс груп». Тобто конкурс був просто окозамилюванням. Але це ще не всі сюрпризи.

Засновником ТОВ «Полісся моторс груп» виступає такий собі Корженко Ростислав Валерійович, який в цей же час є співзасновником ТОВ «Техносервіс Орексім». Його компаньйоном в останній компанії є…..па-бам….Машковська Катерина Валеріївна. Вона є дружиною Житомирського губернатора Сергія Машковського. Тобто, завдяки цій хитромудрій схемі, голова ОДА через підставних осіб сам виграв тендер на обслуговування автомобілів автодору. До речі, щоб у вас не виникало сумнівів у тому, що історія не вигадана, додамо, що Володимир Яворський значиться у друзях Сергія Машковського у «Фейсбук». Також Яворський «дружить» з Тетяною Степуренко, чий контактний номер телефону у реєстрі ФОПів дивним чином збігається з телефоном Сергія Машковського.


Повертаючись до історії з пабом у будівлі ОДА, хочеться запитати, чи після всього описаного не вважаєте ви, що його поява там є не просто співпадінням? І хочеться запитати у тих, хто рекомендував недосвідченого Машковського на посаду очільника області: чи не набридла вам ситуація, коли ваш протеже вже майже два роки відверто ганьбить вас? Або навчіть його, як краще ховати кінці у воду, або ж не підставляйтеся та порадьте поставити на губернаторське крісло когось більш професійного, кому не доведеться влазити у корупційні оборудки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий