четверг, 5 мая 2016 г.

Борислав РОЗЕНБЛАТ: Путінський ХОЛУЙ та ЛИЗОБЛЮД екс-президента-втікача




За останні 15 років в українському політикумі набула широкої популярності професія «політичний пристосуванець». Це не обтяжені принципами народні депутати, що з легкістю мігрують від однієї партії до іншої. Змінюючи  свої політичні уподобання від виборів до виборів, найзаповвзятливіші з них використовують ту чи іншу партійну приналежність для розбудови власного бізнесу. Одним із взірців політичних пристосуванців є неофіційний наглядач за Житомирською областю Борислав Розенблат.

 Добре знаний в своєму регіоні як акула місцевого бізнесу,  всеукраїнської слави він набув завдяки лідеру фракції «БПП-Солідарність» - Юрієві Луценку. «Борис Соломонович - досвідчений «смотрящий». Тиснутиме на депутатів, щоб вони виконували взяті на себе перед суспільством зобов'язання», - жартував Юрій Віталійович влітку 2015 року. Завдяки такій рекламі Розенблат, який, свого часу, був членом медведчуковського СДПУ (о) та Партії регіонів, увійшов до першого ешелону влади.

 Як «чесна шльондра» від політики, Борислав Розенблат не приховує свого членства у проекті кума Володимира Путіна – Віктора Медведчука. Проте категорично віднікується від офіційної інформації щодо свого перебування в лавах Партії регіонів.

«Я балотувався в обласну Раду в 2010 році. Тоді не було самовисуванців і треба було йти або від БЮТ, або від ПР. На той момент ПР, на мій погляд, відстоювала інтереси, перш за все, підприємців. Але я не був членом ПР, а просто від неї балотувався в одному з районів», - розповідає Розенблат в одному з інтерв'ю. В іншому - додає, що «Партія регіонів тоді тільки починала свою діяльність і ще не була такою одіозною, як стала згодом». Слабо обізнані в політиці громадяни можуть йняти віри цим словам, проте змушені вас розчарувати – Розенблат відверто бреше.

По-перше, Партія регіонів розпочинала свою діяльність аж ніяк не у 2010 році. Дата її заснування – 1997 рік. За іронією долі одним із її засновників був нинішній Президент Петро Порошенко, під партійними прапорами якого Розенблат впровадився у Верховну Раду в 2014 році. А за 10 років до цього саме від Партії регіонів у Президенти України балотувався Віктор Янукович. Тож радимо піарникам Розенблата ліпше готувати йому меседжі.

По-друге, Розенблат також прибріхує, заперечуючи своє самовисування у 2010 році. Воно не просто було, воно мало широке розповсюдження. Підтвердження цьому – на сайті Центральної виборчої комісії. Очевидно, що Борислав Соломонович усвідомлено балотувався від Партії регіонів.

Чергова неправда від Розенблата – його заява про те, що він ніколи не був членом ПР. Житомирська преса опублікувала списки тодішніх  кандидатів:


 

Бачу ціль – не бачу перешкод

На виборах 2014 року, після Революції гідності, за колишнє членство в партії «зрадників» могли б заклювати. Тож, прикриваючись стягами БПП-Солідарність, Розенблат досить вдало «розвів» довірливий електорат.

Як водиться, виборча кампанія житомирського бізнесмена не обійшлася без скандалів. Розенблат вирішив отримати бонуси від походу у Верховну Раду і для свого бізнесу. На біл-бордах кандидата, окрім його імені та прізвища, було зазначено назву компанії «Фаворит», яку очолює саме Борислав Соломонович. А це не що інше, як грубе порушення українського законодавства.

Віддамо належне винахідливості Розенблата - він подбав про своє можливе виправдання: на рекламі не зазначено, що вона політична; відсутні назви будь-яких партій; лише використані партійні кольори та бренд бук.


 

Розенблат – шельмуватий кандидат

Не нам судити про чесність та прозорість перемоги Розенблата на виборах у 2014 році. Дивує одне: при такій кількості компромату на кандидата і така довіра виборців до нього! Та й ще на тлі тогочасних політичних подій.

Якщо позачергові вибори до ВР, про які тлумачать уже півроку, таки стануться, Бориславові Соломоновичу буде непереливки. Адже правдива інформація сьогодні доступна будь-якому українцеві. Та й ми, журналісти, теж не збираємося мовчати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий