понедельник, 12 сентября 2016 г.

ЗБИТИЙ «ЗАЛЬОТЧИК» СЕРГІЙ МАШКОВСЬКИЙ: НУЛЬОВІ ЗДОБУТКИ ЕКС-ГОЛОВИ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОДА



Житомирщині вкрай не щастить з головами обласної держадміністрації. Свого часу її очолювали і директор школи, і секретар райкому КПУ, і зоотехнік, і навіть двоюрідний брат співачки Марії Бурмаки. Останнім донедавна був директор автоцентру Сергій Машковський, який після 2 років безуспішного керування областю вирішив повернутися у бізнес.

Ще 16 вересня Машковський написав заяву про звільнення за власним бажанням, однак пояснення своїй позиції він спромігся дати аж через 3 тижні, провівши відповідну прес-конференцію. Проте його пояснення виглядають вкрай не правдоподібними і склалося враження, що Машковський йде виключно тому, що посада губернатора не приносить йому ніяких дивідендів у вигляді грошових знаків.

На самому початку спілкування з журналістами Машковський виголосив палкий спіч про те, що з самого моменту призначення відвів собі 2 роки на посаді голови ОДА. Зазначимо одразу, що виглядає така позиція вкрай ганебно, адже по суті означає зраду житомирян. Мовляв, два роки я буду робити вигляд, що працюю на благо області, а після зазначеного періоду – «трин-трава». В принципі, чекати чогось іншого від людини, яка все життя займається автомобільним бізнесом, і раптом очолила область з найгіршими дорогами в Україні – не варто було із самого початку.

З цікавого на прес-конференції Машковського була хіба що інформацію про його подальші дії. Як і прогнозувалося – молодий екс-губернатор повернеться у бізнес. «В подальшому я планую працювати у приватному секторі, в автобізнесі на території України. Проте я не виключаю і державної служби та політичної діяльності, але згодом», - заявив Сергій Машковський 5 вересня. 

При чому Машковський також зазначив, що після того, як він написав заяву про звільнення з посади голови ОДА, віце-прем`єр-міністр Геннадій Зубко нібито пропонував йому працювати його заступником у Кабміні. Пропозиція досить солідна, однак виникають сумніви щодо її реалізації. Адже як показав перший же після канікул звіт уряду у Верховній Раді, позиція самого Зубка почала похитуватися

Це саме його нецензурно виялав Володимир Гройсман за небажання відповідати на питання народного депутата. Дослівно це звучало так: «Ты еще раз так скажешь, я тебя выгоню на х## отсюда. Ты меня понял?», — розлютився Гройсман. Тому бажання Зубка прилаштувати товариша, яким для нього є Машковський, навряд чи втілилось би у життя.

Але повернемося до прес-конференції. На жаль, цікавих питань було зовсім мало. Журналісти чомусь вирішили спитати про уявні здобутки Машковського на посаді, але їм було не цікаво, як у тендері на обслуговування автомобілів автодору могла виграти компанія, близька до його дружини. Також журналісти зовсім обійшли тему його стосунків з депутатом від Житомира Бориславом Розенблатом. А це важливо, адже саме ця складова могла вплинути на бажання Машковського різко подати у відставку. Саме Розенблата називають одним із можливих наступників Сергія Машковського, який підсиджував останнього вже декілька місяців.

Цікаві питання однак стосувалися відношення Сергія Машковського до бізнесу з торгівлі у кіосках. Відомо, що дозвіл на ведення торгівлі у щонайменше п`яти МАФах Машковський отримав ще у 2010 році. Зараз їх контролює таке собі ТОВ «Смачний світ», який за дивним збігом обставин очолюють колишні партнери Машковського по автобізесу. Зокрема, Олег Чепорнюк та Юлія Джигирей – є співзасновниками компанії «Мегамоторс», яку свого часу очолював сам Машковський. Його відповідь на питання журналіста була вкрай красномовною: «Звичайно я не маю ніякого відношення до бізнесу з МАФами. На сьогодні я буду мати відношення тільки до автомобільного бізнесу і не з моїми колишніми партнерами. Тому я його (торгівлю у МАФах – ред.) не контролював, не продовжую і не планую контролювати». Тобто виходить так, що Машковський просто забув, як 6 років тому отримував дозвіл на торгівлю у цих кіосках? Або ж просто бреше з посмішкою на обличчі, що явно не додає йому бонусів.

Також не менш цікавою була відповідь екс-голови Житомирської ОДА на питання відносно пивного пабу у будівлі обласної ради. Машковський відверто відповів, що жодним чином не протестував проти появи такого закладу у будівлі державної структури. Більше того, судячи з усього він навіть не вважає, що сам факт наявності пабу в подібному місті – це ганебно. Однак, досить несподіваним виявилося те, що обласна держадміністрація орендує у цій будівлі кабінети для своєї роботи. Як сталося так, що апарат голови ОДА не має власного приміщення і вимушений орендувати його у обласної ради – залишається невідомим. Проте чомусь виникає думка про те, що ця схема не зовсім законна і має під собою корупційну складову.

Оцінюючи здобутки Житомирської області за два роки головування Сергія Машковського - варто зазначити, що головні проблемні питання так і не вирішені. З бурштином на Житомирщині боровся явно не Машковський, дороги так і залишаються у ганебному стані, а рівень безробіття не просто вище середнього по Україні – Житомирська область на другому місці після Кіровоградської, не враховуючи Донбас

Хвалитися Машковському явно нема чим, тому і конференція його була досить млявою та більше походила на партійний з`їзд, на якому керівництво розповідає про ефемерні здобутки. 

Залишається сподіватися, що наступний голова Житомирської ОДА, ким би він не виявився, але все ж таки зробить для області хоча б щось корисне. Адже якщо тенденція збережеться, що Житомирщина може скотитися у самий низ рейтингу областей України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий