четверг, 5 мая 2016 г.

Борислав РОЗЕНБЛАТ - народний ТОРБОХВАТ та нещирий житомирський депутат





На рідній Житомирщині пана Розенблата добре знають, адже цей регіон є основним для бізнес-імперії нардепа, а його методи ведення бізнесу потребують окремого аналізу, причому не лише з боку журналістів, а й -  правоохоронних органів.

  Борислав Соломонович керує компанією «Фаворит», яка займається будівництвом житла та офісних приміщень, веде аграрну діяльність та надає послуги вантажних перевезень. Будівельний бізнес Розенблата добре відомий житомирянам, адже кілька років тому він помпезно відкривав перші черги квартирних будинків з колишніми очільниками міста та області – «регіоналами» Володимиром Дебоєм та Сергієм Рижуком. Це, між іншим,  додаткове підтвердження того, що зв’язок з Партією регіонів у Розенблата дуже тісний.

З євреями по-єврейськи

Не всі будівельні проекти Борислава Соломоновича є вдалими. Як зазначають місцеві ЗМІ, на початку 2013 року народний депутат заявив, що Новий рік євреї Житомира зможуть відсвяткувати в новій Синагозі, яку побудує його компанія «Фаворит». Синагогу почали розбирати ще у 2007 році, але протягом наступних 5-ти років вона простояла руїною. У 2013 ситуація не змінилася. Жоден єврей-житомирянин не помолився в новій Синагозі і у 2014 році. Напевно благородні плани Розенблата не реалізовано через вибори до Верховної Ради - всі його сили та гроші зжерла передвиборча кампанія.

Того ж року газета «Субота» розмістила матеріал про недотримання Бориславом Соломоновичем власних обіцянок щодо відбудови Синагоги. Відразу ж увесь тираж цього номеру було викуплено людьми тодішнього кандидата в депутати Розенблата. Ну, що поробиш, правда брехливі очі коле.


«Власник заводів, газет, пароплавів»

Бізнесова мережа нашого нардепа – різнопрофільна. Зокрема Розенблат володіє Галіївським маслозаводом, Корецьким цукровим заводом та маслозаводом «Прилуки».

Останньому пощастило найменше, адже це підприємство припинило існування ще кілька років тому. Його потужності порізано на металобрухт, а працівники так і не отримали свої заробітні платні. З травня 2011 року робітники навіть страйкували з цього приводу. Дарма. Завод продовжували розбирати по частинах. 

Коли ж, у 2013 році, прилучани звернулися за захистом до місцевих правоохоронних та владних органів, комітет кредиторів маслозаводу ініціював визнання боржника банкрутом.  Після проведення інспекції представники банку не знайшли ані закладеного обладнання, ані автотранспорту, проте надибали рештки порізаних металевих конструкцій. Огудно, але потужний маслозавод, що переробляв до 250 т молока на добу, «почив у Бозі».

Сам Розенблат в одному з інтерв’ю заявляв, що завод у Прилуках «відібрали» в нього ще у 2008 році за рішенням суду: «Довелося віддати банку завод, який ми реконструювали за останнім словом техніки, він був, як іграшка».

На фото нижче видно, яку «іграшку» лишив  Борислав Соломонович після себе.



Галіївський маслозавод може спіткати така ж доля, адже саме він виступав поручителем по кредитам, виданим Промінвестбанком ЗАТ «Маслозавод «Прилуки». Злі язики у житомирських ЗМІ подейкують про те, що Галіївський маслозавод Розенблат отримав у не дуже порядний спосіб, нібито захопивши його шляхом рейдерства. Однак сам депутат стверджує зворотнє, мовляв, саме на його підприємство було скоєно декілька рейдерських атак.

Куркульські пишноти на житомирських вибоїнах

У 2008 році видання «Коментарі» іменувало родину Розенблата однією з найбагатших в області, оцінивши її статки у 55 мільйонів доларів. А в 2013 році «Ділова столиця» опублікувала розслідування походження сімейної справи Розенблатів. Там і обман банку, і рейдерство, й інші протизаконні речі.

Родинну комерцію започатковано батьком Борислава Розенблата Соломоном, нині покійним. За його керівництва бізнес квітнув як садові ружі. Коли ж компанією самостійно зайнявся Борислав Соломонович, бізнесова крива поповзла донизу.

Попри негаразди у підприємництві, особисте життя Розенблата рясніє достатком та розкішшю. Його родина проживає в шикарному маєтку під Житомиром: із закритим басейном, дизайнерськими галявинами з водоймами та іншими елементами шику з позолотою.


Не гребує Борислав Соломонович й дорогими автівками. Зокрема, у його декларації за 2015 рік зазначено, що його родина володіє двома автомобілями класу «люкс»: Jaguar XK S coupe та Mercedes S500. До речі, таким же Mercedes’ом володіє сестра одіозного глави Адміністрації Президента часів Януковича Сергія Льовочкіна – Юлія. Отож, зрозуміло, що вартість подібних авто – захмарна.



Ну і звісно, як же без дорогих годинників. Борислав Соломонович в інтерв’ю одному з телеканалів чесно зізнався, що носить Rolex. Правда, він скромно додав, що в нього найдешевша модель – за 7000 євро. За нинішнім курсом це майже 200 000 грн.


А тим часом пересічні житомиряни поневіряються без роботи, соціального захисту та від бездоріжжя. Замість того, аби, приміром, ініціювати будівництво онколікарні в області, народний депутат Борислав Розенблат дбає лише про розмір свого гаманця. І, певно, очікує на чергову підтримку земляків у наступній виборчій гонці.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий