среда, 25 мая 2016 г.

Гітлер-югенд від ПАРТІЇ РЕГІОНІВ або політичний камуфляж з ВІДКАТАМИ та КОНТРАБАНДОЮ


Гітлер-югенд від партії регіонів
або
 політичний камуфляж з відкатами та контрабандою
Україна – ласий геополітичний шмат, бо затиснена між євразійськими та європейськими  інтересами. В моменти конфліктів цих інтересів наша держава «вигрібає по повній». І зовнішньополітично, і внутрішньо. Пересічний українець і не здогадується, які грошові потоки течуть крізь нашу крапку на мапі щоденно. Тіньові механізми та контрабандні трафіки налагоджені ще за часів Ющенка та Януковича. Система налаштована давно і не збирається здаватися.
Наша політична нива забруднена хробачнею, сірою, посередньою, проте добре натасканою під'їдати народну «печінку». Яскравий представник подібного – середнячок від почилої з миром Партії регіонів Віталій Хомутиннік. Власне, такий собі чолов'яга, звичайний нардеп, мільйонер,   проте з подвійним дном. Друге «дно» закладено ще у кримінальні 90-ті. Звідтіля – закалка, зв'язки та вміння лавірувати між людьми і подіями.

Відроджений із попелу регіональний «фенікс»
У свої неповні 40 років Хомутиннік є справжнім старожилом Верховної Ради. Вперше «під купол» він потратив у 2002 році, очолюючи молодіжне крило Партії регіонів. Коли зганьблені регіонали втратили довіру навіть найлегковірніших верств населення, їм, як корабельним пацюкам, довелося безславно тікати. Аби замаскуватися під неспаплюжених політиків, вони розповзлися по новоствореним партіям та депутатським групам. Одна з таких груп - «Відродження». Її співголова – Віталій Хомутиннік. Криміналітет в крові нашого молодика, бо його рідне місто – Макіївка. Під гаслом «усьо буде Донбас» та «дахуванням» бандитськими авторитетами Хомутиннік  вирушив у велику політику.
 
«Скажи мені, хто твій друг…»


Віталік усе робить «по понятиям»: «правильно» голосує у Верховній Раді, лобіює «потрібні» закони і товаришує з «необхідними» людьми. Його ловили на гарячому в стосунках з колишнім очільником Сумщини Володимиром Щербанем і з кримським політиком Василем Джарти. А відносини з екс-губернатором Дніпропетровщини, олігархом Ігорем Коломойським, він навіть не заперечує, мовляв, «дружать сім’ями та мають спільний газовий бізнес».
Колишньому губернаторові Одеської області Ігореві Палиці Віталій Хомутиннік надає профконсультації щодо вирішення контрабандних питань на митниці та розцінок на них. Один моторний журналіст з «Української правди» сфотографував смс-переписку Хомутинніка з Палицею (див. на фото).  

 Теперішній губернатор Одещини Михеїл Саакашвілі, за сумісництвом борець з корупцією, нещодавно привселюдно бідкався: «Хомутиннік ніколи не допустить, щоб в країні (Україні – ред.) не було контрабанди та паралельного обігу вантажів, товарів, послуг, тому що він на цьому розквітає»


 
«Пасть порву, кліпала виколю»
У 2006 році Віталій Хомутинник став членом парламентської слідчої комісії з вивчення причин вибіркового відшкодування ПДВ і розробив  чергову методу власного збагачення.
Як пише видання «ОРД», «за даними звітів ДПАУ, тільки в 2008-09 роках податковою було відшкодовано підприємствам і організаціям більше 34-х мільярдів гривень щорічно. З них, зазначають експерти, понад 17 мільярдів - так званого «сірого» або «чорного» (тобто, незаконного) відшкодування ПДВ. Фахівці відзначають, що «відкати» на цих операціях становили від 25 до 70% від суми відшкодування - саме ці гроші і йшли в «касу» пану Хомутинніку. Нескладно підрахувати, що навіть якщо взяти за базову цифру 35 відсотків, то дохід від відкатів становив майже 12 мільярдів гривень щорічно».
Податкова реформа теж стала для Віталія Хомутинніка справжньої золотою жилою. Він і тут зкреативив - вигадав «податок» на подання декларації у розмірі від 0,5% до 0,7% від обороту.

«Митниця дає добро»
У кримінальних схемах державного масштабу використовується принцип павутиння: свої люди - на потрібних посадах. Цього дотримується ще один соратник Хомутинніка з красномовним прізвищем Скоробагач. Саме під впливом заступника голови Харківської обласної ради та шкільного товариша Геннадія Кернеса, Володимира Скоробагача, перебуває в. о. директора Департаменту боротьби з митними правопорушеннями Державної фіскальної служби України Ігор Резнік. Останній конфлікт, де фігурує трійка  «Хомутиннік-Скоробагач-Резнік» – контрабанда сигарет. Про це писали ЗМІ.
Скоробагач також відомий завдяки контрабанді м’яса, зокрема, з Бразилії. Як доказ – кілька порушених кримінальних справ щодо його компаній. А ще другові Хомутинніка приписують незаконний бізнес з переведення грошей у готівку, тобто, конвертаційні центри.
«І тобі дістанеться на горіхи»
У 2014 році на всіх митних постах України експорт горіха раптом неофіційно заборонили. Його вивіз було організовано лише через Одеські пости і тільки через одну компанію. «Дахував» цей процес Віталій Хомутиннік через свого кума Артура Прузовського на прізвисько «Чечен».  
Хочеш жити - вмій вертітись. Ефективно вертівся батько Віталія Хомутинніка,   збагатившись, свого часу, за рахунок продажу краденого золота. Яблуко  від яблуні, як то кажуть….
Вражає цинізм. Нашу, знесилену війною та внутрішньою корупцією, батьківщину розтрощують на друзки. Невже Україну, колиску слов'янської цивілізації, таки зітруть зі світової мапи?

Комментариев нет:

Отправить комментарий